Inschrijven al vanaf 1 persoon
Gemiddeld beoordeeld met 9,2/10
Moderne trainingslocaties
Inschrijven al vanaf 1 persoon
Gemiddeld beoordeeld met 9,2/10
Moderne trainingslocaties
Een BHV’er is een bedrijfshulpverlener die tijdens calamiteiten op de werkvloer snel en effectief kan handelen. De taken van een BHV’er zijn onder andere: eerste hulp verlenen bij ongevallen, beginnende branden blussen en collega's veilig evacueren bij noodsituaties. Elke BHV’er is opgeleid om rust te bewaren, adequaat op te treden en hulpdiensten te ondersteunen tot zij arriveren. Wil je zelf BHV’ers opleiden binnen jouw organisatie? Bekijk dan onze opleidingenpagina voor alle mogelijkheden.
EHBO (Eerste Hulp bij Ongevallen) richt zich op medische hulpverlening bij uiteenlopende situaties, zoals reanimatie, het stelpen van bloedingen en het behandelen van bewusteloosheid. BHV (Bedrijfshulpverlening) omvat naast EHBO ook taken als brandbestrijding, communicatie en evacuatie binnen een organisatie. Een BHV’er is dus breder inzetbaar en specifiek opgeleid om eerste hulp te verlenen, een beginnende brand te bestrijden en mensen veilig te evacueren bij calamiteiten op de werkvloer. Wil je een EHBO- of BHV-cursus volgen? Bekijk dan onze opleidingenpagina voor alle trainingen.
Volgens de Arbowet moet elke organisatie voldoende BHV’ers hebben, afgestemd op het aantal werknemers en de bedrijfsrisico’s. BHV’ers moeten jaarlijks worden bijgeschoold. Is de bedrijfshulpverlening niet op orde, dan kan de Inspectie ingrijpen of een boete opleggen. Vragen of advies nodig? Neem hier contact op.
Een BHV-certificaat is één jaar geldig. Volgens de Arbowet ben je verplicht om de bedrijfshulpverlening regelmatig op peil te houden. Dit betekent dat BHV’ers elk jaar een herhalingstraining moeten volgen om hun certificaat en inzetbaarheid te behouden. Na het succesvol afronden van de herhaling ontvang je opnieuw een geldig certificaat voor één jaar. Zo ben je goed voorbereid op noodsituaties. Is jouw BHV-certificaat bijna verlopen? Plan op tijd je herhaling en blijf inzetbaar. Bekijk de BHV herhalingstraining en schrijf je direct in.
Ja, een BHV’er moet jaarlijks een herhalingstraining volgen. De Arbowet schrijft geen exacte termijn voor, maar stelt wel dat BHV’ers getraind en inzetbaar moeten blijven. Jaarlijkse herhaling is dan ook de standaard. Tijdens deze training frist de BHV’er zijn of haar kennis op, oefent de belangrijkste handelingen en blijft op de hoogte van nieuwe richtlijnen binnen de bedrijfshulpverlening. Zo ben je altijd goed voorbereid om adequaat te handelen bij calamiteiten. Is jouw certificaat bijna verlopen? Bekijk de BHV herhalingstraining en schrijf je eenvoudig in.
Tijdens de BHV-basisopleiding leer je hoe je doeltreffend handelt bij calamiteiten zoals brand, ongevallen en ontruimingen. Je traint in eerste hulp, reanimatie met AED, brandbestrijding en het veilig begeleiden van een evacuatie. De praktijkgerichte training bereidt je voor op het snel en adequaat optreden in noodsituaties op de werkvloer. Wil je goed voorbereid zijn? Bekijk de BHV basisopleiding en schrijf je direct in.
Het verschil tussen een BHV-cursus met of zonder e-learning zit in de manier waarop de theorie wordt aangeboden. Bij een cursus met e-learning doorloop je de theorie zelfstandig online, in je eigen tempo. Aansluitend volg je een verkorte praktijkdag op locatie. Kies je voor de klassikale variant, dan volg je zowel de theorie als praktijk in groepsverband, meestal verspreid over twee dagen of bij een herhalingstraining in één dag. Beide vormen leiden tot hetzelfde erkende certificaat – kies de variant die het beste past bij jouw leertempo en agenda.
We bieden zowel een EHBO basis opleiding (volgens Oranje Kruis-richtlijnen) als een herhalingstraining aan. Je leert levensreddend handelen, reanimeren, een AED gebruiken, stabiele zijligging toepassen en omgaan met verwondingen. Bekijk het actuele aanbod EHBO-trainingen op jouw locatie.
Tijdens een herhalingstraining fris je je kennis op en oefen je opnieuw met praktijkonderdelen zoals reanimatie, brandbestrijding en evacuatie. Je traint met realistische scenario’s, zodat je voorbereid blijft op echte noodsituaties. Je verlengt hiermee jouw certificaat en blijft bevoegd als BHV’er of EHBO’er.
Ja, al onze opleidingen voldoen aan de wettelijke eisen (zoals vastgelegd in de Arbowet) en sluiten aan bij landelijke richtlijnen van onder andere het Oranje Kruis. Na afronding ontvang je een officieel en erkend certificaat. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid en bevoegd bent.
Je schrijft je eenvoudig in via onze website. Op elke cursuspagina kun je direct een beschikbare datum selecteren en je inschrijving afronden. Wil je met meerdere personen tegelijk boeken of een offerte aanvragen? Dat kan ook online of telefonisch.
We verzorgen trainingen op diverse locaties in Nederland, zoals Amsterdam, Rotterdam, Houten, Groningen, Eindhoven, Gouda en ’s-Hertogenbosch. Elke locatie is goed bereikbaar. Op de locatiepagina’s vind je praktische informatie over parkeren en bereikbaarheid.
Ja, wij bieden BHV- en EHBO-trainingen ook incompany aan, bij jou op locatie. Dit is ideaal als je meerdere medewerkers tegelijk wilt laten trainen. We stemmen de inhoud en scenario’s af op jouw organisatie en werkomgeving. Vraag gerust een offerte aan voor een incompany-traject dat bij jullie past.
Ja, na succesvolle afronding van een BHV- of EHBO-training ontvang je een officieel certificaat. Dit voldoet aan de richtlijnen van de Arbowet en in het geval van EHBO ook aan de eisen van het Oranje Kruis. Het certificaat bevestigt dat je de vereiste kennis en vaardigheden beheerst om adequaat te handelen bij noodsituaties.
Een BHV-certificaat is 1 jaar geldig. Om bevoegd te blijven moet je jaarlijks een herhalingstraining volgen. EHBO-certificaten zijn doorgaans 2 jaar geldig, afhankelijk van de richtlijn van het Oranje Kruis. Bij herhalingstrainingen behoud je je geldigheid en blijf je up-to-date met de nieuwste inzichten en protocollen.
Ja, zodra je de herhaling met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je een nieuw certificaat met verlengde geldigheid. De administratie en documentatie wordt door ons verzorgd, zodat jij je kunt richten op de training.
Ja, wij verstrekken onze certificaten digitaal. Je ontvangt deze per e-mail na afloop van de training. Zo heb je altijd eenvoudig toegang tot jouw bewijs van deelname en kun je het certificaat makkelijk delen of archiveren.